Ljudi, jel’ to moguće?

Švrljajući vebom, pod rečju Nandor alba, naidjem na jedan blog Ogledalo… u kome pročitah da je zabranjeno fotografisanje na Beogradskoj tvrdjavi, da je to naredila  direktorka svojim čuvarima i da čak ona ima nameru da uvede i plaćanje ulaznica prilikom ulasaka na  tvrdjavu.

Istina, nisam dugo vrmena bio na Kalemegdanu pa nisam siguran da li je to istina. Ako jeste onda mi nista ne preostaje nego da kažem:  jebem te Drino dok nakrivo tečeš.

Advertisements

1 Response to “Ljudi, jel’ to moguće?”


  1. 1 Veličković :: blog February 24, 2007 at 10:18 am

    Zaintirgirali ste me ovim napisom pa ko velim da za svaki slučaj proverim … prezentacija Javnog preduzeća “Beogradska tvrđava” nalazi se na http://www.beogradskatvrdjava.co.yu i najsvežije vesti su iz aprila 2006. godine. Posebno je zanimljiv deo prezentacije za strance sa ćiriličnim zaglavljem 🙂

    Što se fotografisanja tiče to je malo složenije. Da bi ste zabranili fotografisanje u nekom javnom kompleksu potrebno je mnogo više od odluke direktorke osim ako se ta odluka ne odnosi na sadržaje “zatvorenog tipa” koji se nalaze u objektima kompleksa kao što su muzejske postavke i slično. Uobičajeno širom sveta je ili da Vam naplate posebnu “taksu” za unošenje foto opreme ili da, što je češći slučaj, jednostavno zabrane unos opreme i fotografisanje u prostoru muzeja. Što se tiče “otvorenog” dela kompleksa Beogradske tvrđave tu Vam niko ne može zabraniti fotografisanje jer se radi o opštem dobru koje kao takvo pripada svima nama – JP “Beogradska tvrđava” se samo stara ali ne raspolaže i nije vlasnik kompleksa i u toj priči jednostavno nema opravdanja za zabranu fotografisnja kompleksa koji je javno dostupan “publici”.

    Zamislite sad situaciju u kojoj JP “Beogradska tvrđava” tuži Google za objavljivanje fotografija kompleksa na GoogleEarth !?!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: