Putevima rimskih careva

Moj kolega Milomir-Miško Korać, pomoćnik ministra za kulturu Republike Srbije, ima nameru da realizuje projekat Putevima rimskih careva. Posavetovao bih mladjeg kolegu po struci da prvo obleleži rimske spomenike, otkrivene u Beogradu (Singidunum), kao i na drugim mestima, pa tek onda da počne da dovodi turiste i ostale zainteresovane. Jer, sramota je uvaženi kolega da ono što je nekad istraženo i bilo vidljivo pa zatrpano, kao naprimer rimske terme u parku na Studentskom trgu u Beogradu, ili one nikad ne obležene na platou ispred Filozofskog fakulteta a istražene i konzervirane daleke 1972. godine.

Možda bi pomoćniku ministra ovo rekao i Jovijan, rimski car rodjen na teritoriji Singidunuma, a ja bih samo dodao onu narodnu: prvo skoči pa reci hop.

Advertisements

1 Response to “Putevima rimskih careva”


  1. 1 Ivana May 26, 2008 at 10:04 pm

    Projekat ima zvucan naziv, izgleda i kao sjajna ideja, ali da bi neko ispustio priliku da to uradi kako treba – to je vec neverovatno.
    Mozda pokusati sa angazmanom vise kolega, pa popricati, predloziti, ali da bude politicki drago politickoj figuri… bas steta ako propadne.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: